2019年06月28日

时间:2019-06-28 03:11:25
各位老师:
    您好!
    应我校副校长卢光跃邀请,挪威奥斯陆大学张彦教授将于72日来我校做学术讲座,欢迎广大师生参加!报告及座谈会的具体安排如下:
    报告题目: Edge Intelligence for Internet of Things
    报告人: 挪威奥斯陆大学张彦教授
    报告时间:20197215:00-16:30
    报告地点:长安校区,通信与信息工程学院106会议室
    报告摘要In this talk, we will first present the key concepts and main principles related to edge intelligence, i.e., the synergy between edge computing and AI. Then, we mainly focus on deep reinforcement learning for addressing key challenges in 5G beyond networks and Internet of Vehicles. In such contexts, we will present our recent studies and results related to content distribution and caching, resource management & optimization, and task offloading problems. We will also point out several open research questions for further study.
    报告人简介:张彦,挪威奥斯陆大学信息工程学院终身正教授,全球“高被引科学家”,英国工程与技术学会会士,IEEE通信学会绿色通信与计算技术委员会主席,IEEE杰出讲师。
张彦教授2005年毕业于新加坡南洋理工大学获电子电气工程博士学位。近期主要研究方向为未来无线通信网络和智能安全物联网。现任IEEE Communications Magazine副编辑; IEEE Network Magazine编辑; IEEE Communications Surveys & Tutorials编辑;IEEE Transactions on Green Communications and Networking编辑; IEEE Internet of Things编辑;IEEE Vehicular Technology Magazine编辑;以及 IEEE ACCESS副编辑。并现任或曾任国内多个核心期刊编委,包括中国通信 ,通信与信息网络学报,及物联网学报。多次担任国际学术会议的技术委员会主席或分会主席,如IEEE GLOBECOM 2017IEEE VTC-Spring 2017IEEE PIMRC 2016IEEE SmartGridComm 2015等。

特此通知。

通信与信息工程学院